![](http://bp0.blogger.com/_YDqRkuIU-t4/R96tSSiDdaI/AAAAAAAAAMc/szTCIFnaXN0/s0-d/Picture+961.jpg)
Sastojci:
6 jaja
30 žlica šećera
vanillin šećer
30 žlica brašna
30 žlica ulja
30 žlica mlijeka
2 praška za pecivo
2 veće smrznute naranče
marmelada po želji - ja koristim marelicu
Priprema:
Odvojite 6 žumanjka od 6 bjelanjka. U bjelanjke stavite malo soli i zamutite čvrsti snijeg te ga stavite u frižider da malo odstoji dok miksate žumanjke.
![](http://bp2.blogger.com/_YDqRkuIU-t4/R96pnyiDdPI/AAAAAAAAALI/o4R25-Z8n6g/s0-d/28802115.jpg)
![](http://bp1.blogger.com/_YDqRkuIU-t4/R96qSiiDdRI/AAAAAAAAALU/3v4dCRs2OaI/s0-d/95920537.jpg)
U žumanjke stavite 30 žlica šećera (oko 40dkg) i 1 vanilin šećer. Miksajte dok se dobro ne povežu, a potom dodajte 30 žlica ulja (oko 200ml). Miksajte dok ne dobijtete homogenu smjesu.
![](http://bp1.blogger.com/_YDqRkuIU-t4/R96qhiiDdSI/AAAAAAAAALc/xv7fuMxZa-k/s0-d/57049278.jpg)
U 30 žlica brašna (oko 30dkg) umiješajte 2 praška za pecivo. Naizmjence sa 30 žlica mlijeka (oko 200ml) ih dodavajte u smjesu sa žumanjcima. Sve dobro zmiksajte u pjenastu smjesu, a potom kuhačom pomiješajte sa ohlađenim bjelanjkom.
![](http://bp2.blogger.com/_YDqRkuIU-t4/R96qyyiDdTI/AAAAAAAAALk/We6OzoPn5-Q/s0-d/49700341.jpg)
![](http://bp3.blogger.com/_YDqRkuIU-t4/R96rACiDdUI/AAAAAAAAALs/roNW-MTp2AA/s0-d/23228774.jpg)
![](http://bp0.blogger.com/_YDqRkuIU-t4/R96rMSiDdVI/AAAAAAAAAL0/BZcxdOTx4ys/s0-d/26512745.jpg)
Smjesu izlijte u prethodno namašćen i pobrašnjen kalup za kolače i stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva oko 40 minuta, tj. dok se potpuno ne speče.
![](http://bp0.blogger.com/_YDqRkuIU-t4/R96rZSiDdWI/AAAAAAAAAL8/irUbi80JV_s/s0-d/61927814.jpg)
![](http://bp0.blogger.com/_YDqRkuIU-t4/R96rhSiDdXI/AAAAAAAAAME/aG6fDVdztQg/s0-d/90413614.jpg)
Pečeni biskvit prerežite na pola. Donju polovicu premažite marmeladom. Gornju polovicu razmrvite, u nju naribajte 2 veće smrznute naranče i prelijte sirupom od 1,5 dcl vode i 15 dag šećera.
![](http://bp1.blogger.com/_YDqRkuIU-t4/R96rwiiDdYI/AAAAAAAAAMM/nyL_Km9nxjo/s0-d/10.jpg)
Sve dobro izmiješajte i premažite preko donje polovice biskvita.
Na kraju prelijte glazurom od čokolade i pustite da se ohladi.
Nema komentara:
Objavi komentar