Pages

subota, siječnja 29, 2011

Arancini

Nikad nisam mislila da bi bila ljubitelj ušećerenog voća, pogotovo kad se radi o dijelu voća koji inače bacamo - kori, međutim, recept na rozakoza.com me je zaintrigirao dovoljno da ga isprobam prošlog Božića.

Malo je reći da sam se oduševila lakoćom izrade arancina, te konačnim rezultatom. I ne samo da sam ja uživala u izradi i okusu konačnog proizvoda, već su u ovoj delikatesi uživali i moji bližnji i to čak toliko da sam morala raditi repete.

Arancini i svojim izgledom plijene pažnju, pa ih svakako preporučam u prilikama kada želite upotpuniti blagdanski stol sa nečim atraktivnim ili pak darivati unikatan delikatesni doživljaj.



Sastojci:
6 naranči
3 šalice šećera
3 šalice vode
kristal šećer za dekoraciju
čokolada - opcionalno za umakanje
- dakle, bitno je da na koricu dve naranče ide 1 šalica šećera i 1 šalica vode.

Priprema:
Šećer i vodu kuhati na srednjoj jačini dok se šećer potpuno ne otopi i voda zakuha.
U međuvremenu oprati naranče i narezati koru na kriške. Preporučeni postupak prikazujem na slijedećim fotkama:




 
Korice kuhamo u sirupu dok ne omekša. Preporučam punih sat vremena.

Sa hvataljkama vaditi korice iz vrućeg sirupa i ubacivati ih u kristal šećer malo pomalo. Uvaljane u kristal šećer vaditi ih jednu po jednu na pek papir i pustiti da se dobro ohlade i osuše.
Ako ih ne želite uvaljati u kristal šećer, možete ih prvo ohladiti pa potom umakati u rastopljenu čokoladu i ponovno staviti na hlađenje.

Arancine možete potom staviti u metalnu kutiju i konzumirati po želji. Bez problema mogu izdržati i do 6 mjeseci ako su dobro uskladišteni (metalna kutija, hladnija ili sobna temperatura)

2 komentara:

  1. Hvala vam na lijepom komentaru:) Moram priznati da sam oduševljena viđenim receptima koje imate na ovom blogu. Rado bih se prijavila kao vaš follower na ljubavnoj kuharici ali ne vidim gdje?
    Šaljem vam topli pozdrav s mora, Zondra Art

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala Zondra Art, nije mi palo na pamet da stavim gadget za followere, ali sad je u boxu :-))

    OdgovoriIzbriši

Related Posts with Thumbnails