Pages

četvrtak, prosinca 27, 2007

Gruzijska piletina

Ne propustite isprobati ovo zamamno jelo s piletinom na gruzijski način.

Sastojci:

1 pile srednje veličine, razrezano na 8 dijelova
2 žlice ulja
2 velika luka, fino usitnjena
450g krumpira
400ml gustog umaka od rajčice
prstohvat šafrana otopljen u malo tople vode
1 žličica korijandora
1 žličica ljute crvene paprike
1 žličica curryja
1 žličica soli
2 lovorova lista
200ml crvenog vina
2 žličice kosanih začina (peršin, menta i bosiljak)

Priprema:

Stavite piletinu na zagrijano ulje i pecite, najprije poklopljeno 5 minuta, a potom 10 minuta otklopljeno, preokrećući da se zapeče sa svih strana.

Dodajte luk te kuhajte i pirjajte još 10 minuta, protresajući povremeno.

Dodajte zatim krumpir, umak od rajčice, začine i vino. Meso mora biti pokriveno umakom.

Pustite da provrije, a zatim poklopite, smanjite vatru i kuhajte 25-30 minuta povremeno protresajući, dok meso ne omekša, a umak ne postane gust.

Uklonite s vatre, pospite začinskim travama, poklopite i pustite da odstoji 5 minuta prije posluživanja.

Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts with Thumbnails