Pages

petak, siječnja 04, 2008

Čokoladna salama

Još jedan tradicionalan božićni recept koji možete pronaći na svakom blagdanskom stolu.

Sastojci:

4 žutanjka
14dg šećera
7dg maslaca ili margarina
1 vanilin šećer ili šipka vanilije
5dg čokolade za kuhanje
14dg oraha
mljeveni šećer za foliju

Priprema:

Orahe nasjeckajte, ne mljeti! Čokoladu natrgajte.

Na pari tucite šećer, maslac, vaniliju i žutanjke. Kad se smjesa počne zgušnjavati, dodajte čokoladu. Kad se čokolada otopi, umiješajte orahe.

Ako ste kuhali šipku vanilije, sada je izvadite. Smjesu istresite na foliju obilato posutu mljevenim šećerom.

Oblikujte salamu, zamotajte u foliju i dobro rashladite. Narežite na kriške poput salame.

EXTRA SAVJET: Salamu čuvajte na hladnom mjestu.

Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts with Thumbnails