Pages

četvrtak, siječnja 10, 2008

Čokoladna torta sa sirom

Sastojci:

450g čokolade za kuhanje
115g šećera u prahu
2 čajne žlice ekstrakta vanilije
4 jaja
700g krem sira, sobne temperature
2-3 žlice šećera u prahu za ukrašavanje

ZA PODLOGU:
115g suhih keksa, zdrobljenih
70g maslaca ili margarina
2 žlice naribane čokolade za kuhanje
30g šećera u prahu

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 170ºC.

Namastite okrugli kalup promjera 23-25cm i dno obložite namašćenim papirom za pečenje.

Za podlogu smiješajte kekse, otopljeni maslac, naribanu čokoladu i šećer.
Ravnomjerno je natisnite na dno i uza stijenke pripremljenog kalupa u tankom sloju.

Otopite čokoladu sa šećerom u prahu u zdjeli iznad posude s vrelom vodom ili u dvostrukom kotliću.

Zdjelu sklonite s vatre i umiješajte vaniliju. Neka se kratko prohladi

U drugoj zdjeli zajedno istucite jaja i krem sir. Pažljivo umiješajte ohlađenu čokoladu pa sve dobro promiješajte.

Čokoladni nadjev izlijte na podlogu od keksa. Pecite dok se nadjev ne stegne, oko 45 minuta.

Neka se hladi u kalupu, na rešetki, pa u hladnjaku 12 sati.

Uklonite stijenku kalupa, a kolač od sira premjestite na pladanj za posluživanje.

Za ukrašavanje na kolač položite ukrasni papir sa rupičastim uzorkom te preko njega pospite šećer u prahu.
Lagano uklonite papir, a na kolaču bi trebao ostati uzorak.

Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts with Thumbnails