Pages

utorak, veljače 26, 2008

Piknik sendvič

Sendviči su najbolja kreacija ljudskog uma. Tako su jednostavni, a toliko se toga može napraviti s njima. Granice postavlja samo naša mašta. Između dvije šnite kruha ili dvije polovice žemlji možemo staviti što god poželimo.

Sastojci:

4 žemlje po izboru
namaz
mesni dio
po izboru (šunka,salama, pečeno meso, tunjevina)
sve vrste salata
sir
jaja
origano

Priprema:

Osnova sendviča je kruh ili žemlja po izboru koju prerežemo na dva dijela. Donji dio premažemo namazom. To može biti margarin, sirni namaz, majoneza ili kečap, pašteta isl.
Na to stavljamo tzv. mesni dio - šnite šunke, zimske salame, mortadele ili čak pečeno meso po želji.Zatim možemo ubaciti i pokoji komadić sira, te pokoji list zelene salate.
Paradajz, papriku i krastavce preporučam da napravite kao zasebnu salatu sa dresingom od light majoneze i malo soli i začina (bosiljak ili kopar npr.)
Umjesto mesnog dijela možete staviti više sira ili pak sojine zamjene za meso kako bi sendvič bio zasitniji.
Koje pecivo i koje punjenje ćete odabrati, ovisi samo o vašem izboru. Pustite mašti na volju, izaberite više sastojaka koje volite i ne bojte ih se pomiješati. Nemojte se ograničiti na sir/šunka/pecivo sendviče već ubacite više vrsta mesnog dijela, sir koji još niste probali ili neki novi namaz.

Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts with Thumbnails