Pages

ponedjeljak, veljače 18, 2008

Doboš torta

Sastojci:

6 jaja
15 dag šećera u prahu
1 vanilin šećer
18 dag brašna + za kalup
5 dag omekšanog maslaca + za kalup

za kremu:
25 dag maslaca
12 dag čokolade
10 dag šećera
1 žumanjak

za karamel ocaklinu:
25 dag šećera
1 žličica maslaca


Priprema:

Dobro izmiješajte žutanjke s obje vrste šećera. Pomalo primiješajte otopljeni maslac, brašno i čvrsti snijeg od bjelanjaka. U namašten i pobrašnjen kalup ulijte sasvim malo tijesta da sloj bude debeo 3-4 mm kako biste dobili 8-12 tankih listova. Pecite ih po nekoliko minuta u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva.

U međuvremenu za kremu mikserom dobro izradite maslac sa šećerom. Primiješajte čokoladu otopljenu na pari. Time tanko mažite i slijepite sve listove biskvita (osim jednog) pazeći da kremu ravnomjerno rasporedite po svima. Stavite u frižider.

Za ocaklinu miješajući zagrijavajte šećer na niskoj temperaturi da se jednolično otopi, a zatim požuti. Smjesta nanesite na zadnji list biskvita. Odmah dugim nožem narežite na željeni broj šnita. Svaki put nož namastite maslacem da se karamel ne lijepi.

VAŽNO! Režite karamel dok je topao. Karamel ocaklinu koja je istekla preko ruba, uklonite. Ostavite da se list s karamelom stvrdne pa ga tek potom stavite na tortu. Strane omažite preostalom kremom.

Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts with Thumbnails