Pages

nedjelja, lipnja 20, 2010

Domaće tijesto za pizzu

Dosad najbolje koje sam probala jer se ne mora dugo dizati, a ispadne fino hrskavo i ne predebelo jer se lijepo razvlači...

Sastojci:

1 vrećica kvasca
1 čajna žlica meda
1 šalica tople vode
3 šalice oštrog brašna
2 žličice soli
1 žlica maslinovog ulja


Priprema:

U maloj zdjelici rastopiti kvasac sa žličicom meda i 1/4 šalice tople vode.

U drugu posudu ubaciti brašno i sol, dobro promiješati pa dodati ulje, mješavinu kvasca i ostale 3/4 tople vode.
Dobro sve pomiješati dok se ne počne povezivati u tijesto (ja to radim sa običnom vilicom), a potom dodati još malo brašna i zamijesiti u tijesto.
Prekriti čistom kuhinjskom krpom i staviti na toplo da se diže...
U hladnim danima možete upaliti pećnicu koja se ionako mora zagrijati na 200 celzijanera, otvoriti vrata, pa na njih staviti posudu za tijesto...

Nakon pol sata do sat kad vidite da se tijesto diglo, još ga malo zamijesite, pa razvaljajte i rastegnite po limu za pečenje koje ste prethodno malo pobrašnili. Stavite željene sastojke i pecite cca 20 minuta ili dok ne porumeni.

Dobar tek...

Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts with Thumbnails