Pages

petak, siječnja 11, 2008

Mramorna kupola

Čokolada, cimet i ribizla isprepleću se u ovoj veličanstvenoj torti koju nije potrebno peći

Sastojci:

3 lista kupovnog tamnog biskvita za tortu
2 žutanjka
20dg šećera u prahu
25dg maslaca
1,25 dcl ruma
1/2 žličice cimeta
drhtalica od ribizla

ZA UKRAS:
ocaklina od gorke čokolade
ocaklina od mliječne čokolade

Priprema:

Smanjite list biskvita na promjer kupolaste zdjele i namažite drhtalicom. Dobivene komadiće i druga 2 lista sitno narežite, smrvite prstima i navlažite rumom.

Mikserom izmiješajte žutanjke sa šećerom i maslacem pa glatkoj kremi primiješajte cimet.

Pomiješajte s mrvicama.

Utisnite u kupolastu zdjelu. Pokrijte biskvitom tako da gore bude nenamazana strana.

Čvrsto utisnite i stavite u hladionik na najmanje dva sata da se sve stvrdne.

Napravite čokoladne ocakline. Kupolu iskrenite na rešetku pazeći da se ne raspadne. Prelijte tamnom ocaklinom. Kad se dobro stvrdne, prošarajte ju svijetlom ocaklinom. Pustite da se sve dobro stvrdne prije posluživanja.

Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts with Thumbnails