Sastojci:
3 lista kupovnog tamnog biskvita za tortu2 žutanjka
20dg šećera u prahu
25dg maslaca
1,25 dcl ruma
1/2 žličice cimeta
drhtalica od ribizla
ZA UKRAS:
ocaklina od gorke čokolade
ocaklina od mliječne čokolade
Priprema:
Smanjite list biskvita na promjer kupolaste zdjele i namažite drhtalicom. Dobivene komadiće i druga 2 lista sitno narežite, smrvite prstima i navlažite rumom.Mikserom izmiješajte žutanjke sa šećerom i maslacem pa glatkoj kremi primiješajte cimet.
Pomiješajte s mrvicama.
Utisnite u kupolastu zdjelu. Pokrijte biskvitom tako da gore bude nenamazana strana.
Čvrsto utisnite i stavite u hladionik na najmanje dva sata da se sve stvrdne.
Napravite čokoladne ocakline. Kupolu iskrenite na rešetku pazeći da se ne raspadne. Prelijte tamnom ocaklinom. Kad se dobro stvrdne, prošarajte ju svijetlom ocaklinom. Pustite da se sve dobro stvrdne prije posluživanja.
Nema komentara:
Objavi komentar