Sastojci:
Tijesto:225ml biljnog ulja
225ml vode
600g glatkog brašna
100g jogurta
1 jaje za premazivanje
Nadjev:
2 velika patlidžana
400g feta sira
2 jaja
1 žlica maslinovog ulja
sol i svježe mljeven papar
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180ºC. U posudi pomiješajte ulje i vodu pa pustite da zakipi.Uklonite s vatre, dodajte brašno i jogurt te dobro miješajte dok ne dobijete čvrsto tijesto.
Pustite ga da se pokriveno hladi dok pripremate nadjev.
Patlidžane ispecite u pećnici ili na roštilju. Kad su mlaki, vilicom izgnječite njihovo meso u pire. Dodajte sir i jaja, ulje, te sol i papar.
Razvaljajte glatko tijesto, pa ga podijelite na otprilike 36 komada, i svaki dlanom oblikujte u krug promjera 10cm. Stavite na svaki krug žlicu nadjeva, slijepite rubove i obrežite ih kotačićem za tijesto te pritisnite prstima.
Premažite pogačice umućenim jajem, pa ih pecite na namašćenom limu 50-60 minuta, dok ne dobiju zlatnosmeđu boju.
Pozdrav :)
OdgovoriIzbrišimalo saram po web stranici i naidjoh na tvoj recept :). Ja sam isti postavila na kulinarka webstranici, pa mi drago bi da jos ljudi isto pravi ;)
pozdrav :)