Pages

subota, siječnja 12, 2008

Sacher torta

Kraljica među tortama!

Sastojci:

6 jaja
15dg čokolade u prahu
2dg gorkog kakaa
16dg maslaca + za kalup
16dg brašna + za kalup
1 vanilin šećer
14dg šećera
15dg marmelade od marelica
čokoladna ocaklina

Priprema:

Mikserom izmiješajte žutanjke sa šećerom. Primiješajte izrađeni maslac.

Posebno pomiješajte brašno s praškom, čokoladom i kakaom. Istucite čvrst snijeg od bjelanjaka s malo soli pa dodavajte žutanjcima naizmjence sa smjesom brašna i kakaa.

Tijesto ulijte u namašten i pobrašnjen kalup za torte i pecite 50 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na temperaturi od 180ºC.

Sasvim ohlađenu tortu prorežite na dva ili tri dijela pa slijepite marmeladom od marelice.

Prelijte čokoladnom ocaklinom i ukrasite po želji.

Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts with Thumbnails