Sastojci:
6 jaja15dg čokolade u prahu
2dg gorkog kakaa
16dg maslaca + za kalup
16dg brašna + za kalup
1 vanilin šećer
14dg šećera
15dg marmelade od marelica
čokoladna ocaklina
Priprema:
Mikserom izmiješajte žutanjke sa šećerom. Primiješajte izrađeni maslac.Posebno pomiješajte brašno s praškom, čokoladom i kakaom. Istucite čvrst snijeg od bjelanjaka s malo soli pa dodavajte žutanjcima naizmjence sa smjesom brašna i kakaa.
Tijesto ulijte u namašten i pobrašnjen kalup za torte i pecite 50 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na temperaturi od 180ºC.
Sasvim ohlađenu tortu prorežite na dva ili tri dijela pa slijepite marmeladom od marelice.
Prelijte čokoladnom ocaklinom i ukrasite po želji.
Nema komentara:
Objavi komentar