Sastojci:
Tijesto kao za kakao kockerum
ZA KREMU:
30dg jabuka
limunov sok
2,5 dcl punomasnog jogurta
3 listića želatine
1,5 dcl slatkog vrhnja
15dg šećera
DODACI:
tučeno slatko vrhnje
crno-bijeli keksići ili čokoladne dekoracije u bijeloj i smeđoj boji
Priprema:
Tijesto za kakao kocke ispecite u dva lista u okruglom kalupu. Na pladanj stavite obrub kalupa za tortu i u dno prvi list torte.Malo navlažite razvodnjenim rumom.
Za kremu namočite želatinu u hladnu vodu. Ogulite, očistite i narežite jabuke stalno ih vlažeći limunovim sokom da ne potamne.
Pomiješajte ih mikserom sa šećerom u kašu pa umiješajte jogurt.
Malo zagrijte vrhnje i u njemu otopite iscijeđenu želatinu. Umiješajte u kremu od jogurta. Nalijte na list torte i pokrijte drugim listom.
Neka se polako stvrdnjava u hladioniku.
EXTRA SAVJET:
Prije posluživanja odstranite obrub kalupa te kremu ukrasite ružicama od tučenog vrhnja i keksićima ili crno-bijelom čokoladnom dekoracijom.
Nema komentara:
Objavi komentar