Pages

srijeda, siječnja 09, 2008

Crno-bijela torta

Sastojci:

Tijesto kao za kakao kocke
rum

ZA KREMU:
30dg jabuka
limunov sok
2,5 dcl punomasnog jogurta
3 listića želatine
1,5 dcl slatkog vrhnja
15dg šećera

DODACI:
tučeno slatko vrhnje
crno-bijeli keksići ili čokoladne dekoracije u bijeloj i smeđoj boji

Priprema:

Tijesto za kakao kocke ispecite u dva lista u okruglom kalupu. Na pladanj stavite obrub kalupa za tortu i u dno prvi list torte.

Malo navlažite razvodnjenim rumom.

Za kremu namočite želatinu u hladnu vodu. Ogulite, očistite i narežite jabuke stalno ih vlažeći limunovim sokom da ne potamne.

Pomiješajte ih mikserom sa šećerom u kašu pa umiješajte jogurt.

Malo zagrijte vrhnje i u njemu otopite iscijeđenu želatinu. Umiješajte u kremu od jogurta. Nalijte na list torte i pokrijte drugim listom.

Neka se polako stvrdnjava u hladioniku.


EXTRA SAVJET:
Prije posluživanja odstranite obrub kalupa te kremu ukrasite ružicama od tučenog vrhnja i keksićima ili crno-bijelom čokoladnom dekoracijom.

Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts with Thumbnails