Sastojci:
450g čokolade za kuhanje115g šećera u prahu
2 čajne žlice ekstrakta vanilije
4 jaja
700g krem sira, sobne temperature
2-3 žlice šećera u prahu za ukrašavanje
ZA PODLOGU:
115g suhih keksa, zdrobljenih
70g maslaca ili margarina
2 žlice naribane čokolade za kuhanje
30g šećera u prahu
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 170ºC.Namastite okrugli kalup promjera 23-25cm i dno obložite namašćenim papirom za pečenje.
Za podlogu smiješajte kekse, otopljeni maslac, naribanu čokoladu i šećer.
Ravnomjerno je natisnite na dno i uza stijenke pripremljenog kalupa u tankom sloju.
Otopite čokoladu sa šećerom u prahu u zdjeli iznad posude s vrelom vodom ili u dvostrukom kotliću.
Zdjelu sklonite s vatre i umiješajte vaniliju. Neka se kratko prohladi
U drugoj zdjeli zajedno istucite jaja i krem sir. Pažljivo umiješajte ohlađenu čokoladu pa sve dobro promiješajte.
Čokoladni nadjev izlijte na podlogu od keksa. Pecite dok se nadjev ne stegne, oko 45 minuta.
Neka se hladi u kalupu, na rešetki, pa u hladnjaku 12 sati.
Uklonite stijenku kalupa, a kolač od sira premjestite na pladanj za posluživanje.
Za ukrašavanje na kolač položite ukrasni papir sa rupičastim uzorkom te preko njega pospite šećer u prahu.
Lagano uklonite papir, a na kolaču bi trebao ostati uzorak.
Nema komentara:
Objavi komentar