Pages

petak, veljače 01, 2008

Čokoladna krema



Sastojci:


1L mlijeka
mahuna vanilije
10dg keksića amareta
5dg šećera u prahu
1/2 dcl ruma
4 jaja
2 žlice škrobnog brašna
15dg čokolade u prahu
2 dcl slatkog vrhnja

ZA UKRAS:
5dg gorke čokolade

Priprema:


Pristavite hladno mlijeko s uzdužno prorezanom vanilijom. Kad provri, maknite sa štednjaka, neka odleži 10 minuta. Namrvite amarete i zalijte rumom.

Miješajte žutanjke sa šećerom i škrobnim brašnom dok ne postane pjenasta svijetla smjesa. Pomalo primiješajte vrelo mlijeko iz kojeg ste prethodno izvadili koru vanilije. Miješajte na pari da se zgusne.
Umiješajte čokoladu, maknite sa štednjaka i dodajte sve ostale sastojke osim vrhnja, koje istucite i primiješajte hladnoj kremi.

Pospite naribanom gorkom čokoladom.

Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts with Thumbnails