Sastojci:
3 jaja12dag šećera
5dag brašna + za kalup
15dag mljevenih badema
1 prašak za pecivo
1 žlica kakaa
masnoća za kalup
za nadjev:
20dag šećera
3 žumanjka
15dag maslaca
15dag čokolade u prahu
1dcl slatkog vrhnja
za ukras:
marcipan
šećer u prahu
čokoladne strugotine
Priprema:
Bjelanjke istucite sa 3 žlice vode u čvrsti snijeg, primiješajte šećer, te jedan po jedan žutanjak. Posebno pomiješajte kakao, bademe, prašak za pecivo i brašno pa pridodajte smjesi s jajima.Ulijte u namašten i pobrašnjen kalup, promjera 26cm. Pecite 35 minuta u pećnici zagrijanoj na 175 stupnjeva.
Za kremu tucite žutanjke sa šećerom i čokoladom da se zgusne. U ohlađenu kremu primiješajte izrađeni maslac. Dvaput prorežite tortu. Slijepite tankim slojem kreme.
U preostalu kremu umiješajte tučeno slatko vrhnje i time omažite tortu.
Izmijesite marcipan sa šećerom pa izradite razne prigodne oblike - zvjezdice, jajca, boriće, srca i drugo ovisno o prigodi za koju pripremate tortu.
Dodatno ukrasite čokoladnim strugotinama.
Pravim ovu tortu vec drugi put. Divna je! moja mala izmena je sto u fil stavljam crnu cokoladu istopljenu, a ne u prahu i na preprezanu koru kada stavljam fil, prethodno namazem sloj dzema od narandze ili kajsije. Odozgo poprskam listicima badema ili cokoladnim srcima, stapicima, sta vec imam.U svako mslucaju, torta sadrzi vrlo malo brasna,a sjajna i ukusna je i za najveca slavlja. Preporucujem!
OdgovoriIzbriši