Sastojci:
400g čokolade s rižom
100-150 ml slatkog vrhnja
250g sira mascarponea
korica limuna
150g višanja iz kompota
1 šlag krema vanilin
2 šlag kreme čokolada
350 ml mlijeka
Za ukrašavanje:
1 šlag krema
125 ml mlijeka
50g čokolade za kuhanje
Priprema:
Čokoladu s rižom razlomite i rastopite na pari. Dodajte slatko vrhnje i lagano miješajte da dobijete jednoličnu smjesu.
Smjesu ulijte u kalup za tortu promjera cca 25cm i ostavite na hladnom mjestu da se skroz stvrdne.
Pripremite vanilin šlag kremu prema uputama na vrećici, te joj dodajte limunovu koricu i sir mascarpone.
Polovicom kreme premažite stvrdnutu smjesu, poslažite dio višnji iz kompote, te pokrite sa ostatkom kreme. Isti postupak ponovite i sam čokoladnom šlag kremom.
Rastopljenu čokoladu za kuhanje premažite po pek papiru i pustite da se stvrdne. Razlomite je na veće komade i njima obložite rubove torte. Šlag kremu pripremite prema uputama na pakiranju i ukrasite površinu torte po želji.
EXTRA SAVJET: par višnji možete ostaviti za dekoraciju, a tortu možete ukrasiti i strugotinama čokolade, čokoladnim mrvicama i sl.
Nema komentara:
Objavi komentar