Pages

utorak, veljače 05, 2008

Kruščići u obliku srca


Svako jelo možemo uvrstiti u ljubavnu kuharicu, ako samo malo prilagodimo način pripreme. Čak i običan kruh uz malo mašte može postati glavni detalj ljubavnog objeda.

Sastojci:


300g namjenskog brašna za dizana tijesta
20g kvasca
1 žlica maslinova ulja
½ žličice soli
200-250 ml mlake vode
nešto začina po želji

Priprema:


Svježi kvasac izmrvite u 50 ml mlake vode. Dodajte malo brašna i soli pa stavite na toplo mjesto. Kad se kvasac digne, primiješajte ga brašnu, dodajte maslinovo ulje i toplu vodu pa umijesite glatko tijesto.

U tijesto možete ubaciti mirisnih začina kao što su naprimjer peršin ili bosiljak. Tijesto ostavite na toplom da se diže cca pola sata.

Razvaljajte ga na debljinu od cca 2cm i kalupom izrežite veća srca. Ostavite ih na toplom mjestu oko 15min., a potom ih pecite u namaščenom limu u zagrijanoj pećnici na 180 do 200°C oko 20 minuta.
Prije nego što ih stavite peći, možete ih premazati razmućenim jajetom kako bi poprimilo ljepšu rumenu boju.

EXTRA SAVJET: Možete ih poslužiti uz glavno jelo ili kao predjelo sa prethodno pripremljenim umakom.

Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts with Thumbnails