Pages

nedjelja, veljače 10, 2008

Čokoladna srca s punjenjem

Volite medenjake? I još sa sočnim punjenjem? Pa još u obliku srca. Ima li ičeg slađeg?!

Sastojci:

2dcl glatkog brašna
1,5 dcl šećera
1,5 dcl mlijeka
teglica marmelade
malo ulja
prstohvat sode bikarbone
1 žlica gotove smjese za medenjake
300g čokolade za kuhanje

Priprema:

Pomiješajte brašno, šećer, mlijeko, 5 žlica marmelade, ulje, sodu bikarbonu i smjesu za medenjake tako da dobijete jednoličnu smjesu.

Pola smjese ulijte u lim i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180° oko 15 minuta - dakle, ne do kraja ispeći.

Napola ispečenu smjesu premažite marmeladom i prekrijte jednom naribanom čokoladom od 100g. Prelijte preostalom smjesom i pecite do kraja - još 15-20 minuta. Ostavite da se ohladi, a onda kalupom u obliku srca izrežite oblike.

Preostalih 200g čokolade rastopite i u nju umočite srca. Osušite ih na rešetki, a zatim se bacite na konzumiranje. U dvoje...

Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts with Thumbnails