Pages

nedjelja, veljače 03, 2008

Čokoladni souffle

Čokoladni nabujak za vrhunski užitak.

Sastojci:

70g šećera u prahu
55g + 1 žlica gorkog kakaa u prahu
85ml hladne vode
6 bjelanjaka
šećer za posipanje

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 195ºC. Maslacem lagano premažite 6 kalupića za nabujak.

Smiješajte 1 žlicu šećera u prahu i 1 žlicu kakaa u prahu te tom mješavinom pospite dno i stijenke kalupića.

U tavici smiješajte preostali kakao u prahu i hladnu vodu. Pustite da uzavre na umjerenoj vatri i neprestano miješajte pjenjačom. Ulijte u zdjelu.

Električnom mješalicom istucite meki snijeg od bjelanjaka. Dodajte preostali šećer i nastavite tući dok snijeg ne bude čvrst.

Jednu četvrtinu snijega od bjelanjaka dodajte u čokoladnu mješavinu i dobro promiješajte. Dodajte preostali snijeg od bjelanjaka i lagano ga umiješajte tako da nestanu svi bijeli tragovi.

Čokoladnu smjesu razdijelite na pripremljene kalupiće i napunite ih do vrha.

Metalnom spatulom poravnajte površinu.

Palcem prijeđite po rubu kalupića tako da se smjesa ne slijepi dok se bude dizala.

Pecite dok se dobro ne dignu i stegnu, 14-16 minuta. Pospite šećerom u prahu i odmah poslužite.

Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts with Thumbnails