Sastojci:
70g šećera u prahu55g + 1 žlica gorkog kakaa u prahu
85ml hladne vode
6 bjelanjaka
šećer za posipanje
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 195ºC. Maslacem lagano premažite 6 kalupića za nabujak.Smiješajte 1 žlicu šećera u prahu i 1 žlicu kakaa u prahu te tom mješavinom pospite dno i stijenke kalupića.
U tavici smiješajte preostali kakao u prahu i hladnu vodu. Pustite da uzavre na umjerenoj vatri i neprestano miješajte pjenjačom. Ulijte u zdjelu.
Električnom mješalicom istucite meki snijeg od bjelanjaka. Dodajte preostali šećer i nastavite tući dok snijeg ne bude čvrst.
Jednu četvrtinu snijega od bjelanjaka dodajte u čokoladnu mješavinu i dobro promiješajte. Dodajte preostali snijeg od bjelanjaka i lagano ga umiješajte tako da nestanu svi bijeli tragovi.
Čokoladnu smjesu razdijelite na pripremljene kalupiće i napunite ih do vrha.
Metalnom spatulom poravnajte površinu.
Palcem prijeđite po rubu kalupića tako da se smjesa ne slijepi dok se bude dizala.
Pecite dok se dobro ne dignu i stegnu, 14-16 minuta. Pospite šećerom u prahu i odmah poslužite.
Nema komentara:
Objavi komentar