Pages

petak, veljače 29, 2008

Torta s mandarinama

Sastojci:

3 jaja
15dag šećera
8dag brašna + za kalup
7dag škrobnog brašna
1 žličicu praška za pecivo
7dag gorkog kakaa
krušne mrvice
1kg sitnih mandarinki
2dcl soka od naranče
džem ili marmelada od naranče
5dcl slatkog vrhnja
1 vanilin šećer
1 kremfiks

Priprema:

Istucite čvrsti snijeg od bjelanjaka, te umiješajte jedan po jedan žutanjak i brašno, pomiješano s praškom za pecivo, kakao i šećerom. Ulijte u kalup promjera cca 24cm (namašten i posut mrvicama). Pecite 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 175 stupnjeva. Neka se sasvim ohladi.

Mandarinke očistite, nasjeckajte i kratko prokuhajte sa sokom od naranči. Izvadite ih, pa dobivenim sokom natopite 2x vodoravno prorezani biskvit. Mandarinke umiješajte u marmeladu i džem pa time slijepite tortu. Neka se sasvim ohladi.

Istucite vrhnje sa vanilin šećerom pa sa 2/3 omažite tortu. Od preostalog ukrasite tortu ružicama ili prema želji.

Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts with Thumbnails