Pages

subota, veljače 02, 2008

Čokoladni prutići s kokosom

Kombinacija čokolade i kokosa pruža desert jedinstvenog mirisa i okusa.

Sastojci:

175g suhih keksa
55g šećera u prahu
1/8 čajne žlice soli
115g maslaca ili margarina
85g kokosovog brašna
260g čokoladnih komadića
250ml zaslađenog mlijeka
115g nasjeckanih oraha

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180ºC.

U zdjeli smiješajte zdrobljene kekse, šećer, sol, maslac ili margarin. Smjesu ravnomjerno natisnite na dno namaštene posude za pečenje veličine cca 33x23cm.

Podlogu od keksa pospite kokosom, a zatim razbacajte komadiće čokolade preko toga.

Ćokoladu ravnomjerno prelijte kondenziranim mlijekom.

Na kraju pospite orasima.

Pecite 30 minuta. Izvrnite na žičanu rešetku i ostavite da se hladi preko noći.

Ohlađeno narežite na prutiće.

Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts with Thumbnails