Sastojci:
200g čokolade za kuhanje100g mliječne čokolade
250g petit beure ili drugih suhih keksi
200g kikiriki maslaca
Priprema:
Razmrvite petit beure kekse. Umjesto njih možete iskoristiti i čajne kolutiće ili bilo koje druge suhe kekse, ili pak omiljene corn flakese. Bitno da je suho.Na pari rastopite svu čokoladu kako bi bila što rjeđa - možete dodati koju kap vode ili mlijeka (ali ne puno jer se inače neće kasnije dovoljno stvrdnuti)
Rastopljenu čokoladu prelijete preko razmrvljenih keksiju, te u smjesu ubacite kikiriki maslac. Kao dodatak, možete ubaciti i komadiće kikirikija.
Pričekajte koju sekundu da se čokolada ohladi, a zatim cijelu smjesu sa rukama zamijesite tako da povežete sve sastojke u jednoličnu mješavinu.
Ruke operite i namočite hladnom vodom, te od smjese napravite kuglice ili plosnate keksiće. Ako primjetite da je smjesa premekana i teško se oblikuje dodajte još keksa/corn flakesa. Ako ih više nemate, mogu poslužiti i prezle.
Kad ste oblikovali keksiće, pustite da se ohlade na sobnoj temperaturi, a zatim i u hladnjaku.
Garantiram da će se pojesti u tren oka i da ćete vrlo brzo raditi još jednu porciju.
EXTRA SAVJET:
U smjesu možete ubaciti i razlomljene komadiće kikirikija.
Nema komentara:
Objavi komentar