Sastojci:
15dag brašna10dag škrobnog brašna
2 pune žličice praška za pecivo
20dag šećera
2 neprskane naranče
10dag mljevenih badema
25dag margarina
5 jaja
za nadjev:
staklenka želea od maline ili ribizla
20dag maslaca
15dag šećera u prahu
2-3 žlice maraskina
Priprema:
Za tijesto mrvite obje vrste brašna, prašak i maslac da dobijete mrvice. Primiješajte im naribanu koricu opranih naranči i bademe, te jaje po jaje da dobijete povezano tijesto.Ispecite 6 listova u kalupu, promjera 26cm, u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva.
Za nadjev izmiješajte maslac sobne temperature sa šećerom da dobijete glatku smjesu kojoj primiješajte maraskino i sok od 2 naranče.
Listove torte namažite drhtalicom i kremom. Složite tortu. Omažite cijelu tortu kremom i ukrasite prema želji.
Nema komentara:
Objavi komentar