Pages

subota, veljače 23, 2008

Bijela torta


Sastojci:

15dag brašna
10dag škrobnog brašna
2 pune žličice praška za pecivo
20dag šećera
2 neprskane naranče
10dag mljevenih badema
25dag margarina
5 jaja

za nadjev:
staklenka želea od maline ili ribizla
20dag maslaca
15dag šećera u prahu
2-3 žlice maraskina



Priprema:

Za tijesto mrvite obje vrste brašna, prašak i maslac da dobijete mrvice. Primiješajte im naribanu koricu opranih naranči i bademe, te jaje po jaje da dobijete povezano tijesto.

Ispecite 6 listova u kalupu, promjera 26cm, u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva.

Za nadjev izmiješajte maslac sobne temperature sa šećerom da dobijete glatku smjesu kojoj primiješajte maraskino i sok od 2 naranče.

Listove torte namažite drhtalicom i kremom. Složite tortu. Omažite cijelu tortu kremom i ukrasite prema želji.

Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts with Thumbnails