Pages

nedjelja, siječnja 20, 2008

Pogačice od patlidžana

Zanimljive pogačice od patlidžana mogu biti izvrsno predjelo, ali i ukusan prilog.

Sastojci:

Tijesto:
225ml biljnog ulja
225ml vode
600g glatkog brašna
100g jogurta
1 jaje za premazivanje

Nadjev:
2 velika patlidžana
400g feta sira
2 jaja
1 žlica maslinovog ulja
sol i svježe mljeven papar


Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180ºC. U posudi pomiješajte ulje i vodu pa pustite da zakipi.

Uklonite s vatre, dodajte brašno i jogurt te dobro miješajte dok ne dobijete čvrsto tijesto.

Pustite ga da se pokriveno hladi dok pripremate nadjev.

Patlidžane ispecite u pećnici ili na roštilju. Kad su mlaki, vilicom izgnječite njihovo meso u pire. Dodajte sir i jaja, ulje, te sol i papar.

Razvaljajte glatko tijesto, pa ga podijelite na otprilike 36 komada, i svaki dlanom oblikujte u krug promjera 10cm. Stavite na svaki krug žlicu nadjeva, slijepite rubove i obrežite ih kotačićem za tijesto te pritisnite prstima.

Premažite pogačice umućenim jajem, pa ih pecite na namašćenom limu 50-60 minuta, dok ne dobiju zlatnosmeđu boju.

1 komentar:

  1. Pozdrav :)

    malo saram po web stranici i naidjoh na tvoj recept :). Ja sam isti postavila na kulinarka webstranici, pa mi drago bi da jos ljudi isto pravi ;)
    pozdrav :)

    OdgovoriIzbriši

Related Posts with Thumbnails