Pages

utorak, ožujka 04, 2008

Američki krckavci

Sastojci:

10 dag maslaca od kikirikija
7,5 dag oljuštenih neposoljenih kikirikija
10 dag čokolade za kuhanje
1 žličica gorkog kakaa
7,5 dag brašna
10 dag maslaca
10 dag smeđeg šećera
10 dag kristal šećera
1 jaje
1 žličica praška za pecivo
nekoliko kapi ekstrakta vanilije


Priprema:

Pećnicu zagrijte na 190 stupnjeva.
Omekšajte i pomiješajte obje vrste maslaca te dodajte obje vrste šećera. Miješajte dok se šećer ne rastopi.
Oljušteni kikiriki malo popržite u tavi, bez masnoće, na umjerenoj temperaturi i pustite da se ohlade.
Smjesi dodajte kakao i krupno rezanu čokoladu, te brašno sa praškom za pecivo.
Posebno zamutite jaje kao za omlet i dodajte par kapi ekstrakta vanilije. Umješajte u smjesu, te dodajte i prženi kikiriki.
Prema želji možete staviti više ili manje brašna. Ukoliko stavite više brašna, smjesa će biti čvršća i keksiće će biti lakše oblikovati. Sa manje brašna, smjesa će biti rjeđa, pa možete napraviti keksiće većeg promjera.
Lim prekrite masnim papirom i nanesite male hrpice smjese. Ostavite oko 1cm prostora između ukoliko je smjesa gusta (ili više, ako je smjesa rjeđa)
Pecite oko 12-15 minuta.

Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts with Thumbnails