Sastojci:
6 jaja30 žlica šećera
vanillin šećer
30 žlica brašna
30 žlica ulja
30 žlica mlijeka
2 praška za pecivo
2 veće smrznute naranče
marmelada po želji - ja koristim marelicu
Priprema:
Odvojite 6 žumanjka od 6 bjelanjka. U bjelanjke stavite malo soli i zamutite čvrsti snijeg te ga stavite u frižider da malo odstoji dok miksate žumanjke.U žumanjke stavite 30 žlica šećera (oko 40dkg) i 1 vanilin šećer. Miksajte dok se dobro ne povežu, a potom dodajte 30 žlica ulja (oko 200ml). Miksajte dok ne dobijtete homogenu smjesu.
U 30 žlica brašna (oko 30dkg) umiješajte 2 praška za pecivo. Naizmjence sa 30 žlica mlijeka (oko 200ml) ih dodavajte u smjesu sa žumanjcima. Sve dobro zmiksajte u pjenastu smjesu, a potom kuhačom pomiješajte sa ohlađenim bjelanjkom.
Smjesu izlijte u prethodno namašćen i pobrašnjen kalup za kolače i stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva oko 40 minuta, tj. dok se potpuno ne speče.
Pečeni biskvit prerežite na pola. Donju polovicu premažite marmeladom. Gornju polovicu razmrvite, u nju naribajte 2 veće smrznute naranče i prelijte sirupom od 1,5 dcl vode i 15 dag šećera.
Sve dobro izmiješajte i premažite preko donje polovice biskvita.
Na kraju prelijte glazurom od čokolade i pustite da se ohladi.
Nema komentara:
Objavi komentar