Sastojci:
1 kutija piškota
30 dag gorke čokolade
3 žlice mlijeka
3 bjelanjka
8 dag omekšanog maslaca
10 dag šećera u prahu
sol
1/2 dcl ruma
Priprema:
Natrgajte čokoladu i stavite u lončić s mlijekom. Zagrijavajte u vodenoj kupelji na niskoj temperaturi dok se ne otopi.Kad se sva čokolada otopi, dodajte maslac narezan na listiće. Stavite na toplo mjesto.
Istucite mikserom vrlo čvrsti snijeg od malo posoljenih bjelanjaka. Miješajte vilicom dodajući malo pomalo šećer u prahu. Dodajte snijeg kremi zahvaćajući odozdo prema gore da se malo-pomalo dvije smjese spoje.
Kalup namažite maslacem. Piškote prepolovite pa jednu po jednu namačite u malo razvodnjeni rum. Pokrijte piškotama dno i stranice kalupa. Ulijte kremu pa poklopite preostalim piškotama koje također nakratko namočite u rum. Pokrijte kalup rastezljivom plastičnom folijom i stavite u hladnjak na 24 sata.
Nema komentara:
Objavi komentar