Sastojci:
7dag vrlo sitno samljevenih oraha6dag čokoladnih mrvica
4 bjelanjka
malo praška za pecivo
13dag šećera u prahu
1 žlica škrobnog brašna
1 žličica bijelog octa
masnoća i brašno za lim
za kremu:
4dcl slatkog vrhnja
1 vanilin šećer
1 kremfiks
za nadjev:
15dag čokolade u prahu
1,5dcl slatkog vrhnja
za ukras:
1 žlica gorkog kakaa
čokoladne strugotine
Priprema:
Dan prije pripremite nadjev tako da na niskoj temperaturi miješate vrhnje i čokoladu dok se sasvim ne rastopi. Neka prenoći u frižideru.Sutradan za tijesto izmiksajte čvrsti snijeg od bjelanjaka, primiješajte šećer u prahu, brašno i ocat. Žlicom umiješajte orahe i čokoladne mrvice.
Štrcaljkom načinite dva kruga na namaštenom i pobrašnjenom limu te pecite 1 sat u pećnici zagrijanoj na 160 stupnjeva.
Smjesu čokolade mikserom miješajte da dobijete gustu pjenu.
Nanesite na prvi list torte tako da uz rub ostane 2 cm slobodno. Istucite slatko vrhnje i primiješajte vanilin šećer. Jednu trećinu namažite na prvi list tako da i rub bude pokriven. Pokrijte drugim listom pa tortu omažite preostalim vrhnjem.
Za strugotine čokoladu otopite na pari i nanesite na dobro rashlađeni lim. Kad se stvrdne, stružite je lopaticom da se kovrča u strugotine. Ukrasite time tortu i pospite kakaom.
Nema komentara:
Objavi komentar