Za predstojeće uskršnje blagdane, kuglof sa cimetom bi mogao biti pravo rješenje za slatke međuobroke...
Sastojci:
250g maslaca ili margarina
250g šećera
1 vanilin šećer
4 jaja
4 kapi arome limuna
1 žličica cimeta
250g brašna
3 pune žličice praška za pecivo
250g grožđica
125g mljevenih badema
250g šećera
1 vanilin šećer
4 jaja
4 kapi arome limuna
1 žličica cimeta
250g brašna
3 pune žličice praška za pecivo
250g grožđica
125g mljevenih badema
Priprema:
Pjenasto umiješajte maslac sa šećerom, vanilin šećerom, jajom, aromom i cimetom. U smjesu pažljivo umiješajte brašno sa praškom za pecivo, a zatim dodajte grožđice i mljevene bademe.
Smjesu ulijte u namašten kalup za kuglof. Pecite oko 75 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 160-170 C
Smjesu ulijte u namašten kalup za kuglof. Pecite oko 75 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 160-170 C
Nema komentara:
Objavi komentar