Sastojci:
8 jaja20dg šećera
15dg brašna
15dg maslaca
1/2 praška za pecivo
malo soli
1 vanilin šećer
8dg kakaa
ZA NADJEV I UKRAS:
staklenku kompota od višanja bez koštica
12dg šećera
2 listića želatine
1/2 dcl ruma
5 dcl slatkog vrhnja
10dg šećera u prahu
1 vanilin šećer
10dg čokolade za kuhanje
Priprema:
Za tijesto dobro izmiješajte žutnjke sa šećerom, naizmjence dodavajte brašno s praškom za pecivo i otopljeni maslac, te čvrsti snijeg od malo posoljenih bjelanjaka.Polovici tijesta primiješajte kakao. U kalup naizmjence dodavajte tamno i svijetlo tijesto. Malo pomiješajte.
Pecite 1 sat u pećnici prethodno zagrijanoj na 180ºC
Višnje kuhajte 5 minuta sa šećerom i ocijedite. Želatinu namočite u hladnu vodu i poslije nekoliko minuta iscijedite te otopite u toplim višnjama. Dodajte rum.
Vijenac prerežite dva puta vodoravno. Na donji list rasporedite pola višanja.
Istucite slatko vrhnje pa primiješajte šećer u prahu i vanilin šećer. Na donji list preko višanja stavite sloj tučenog vrhnja.
Pokrijte drugim listom biskvita i ponovite postupak.
Poklopite trećim listom. Vijenac omažite tučenim vrhnjem.
Čokoladu sastružite nožićem za guljenje krumpira pa ih saspite po vijencu.
EXTRA SAVJET:
Par višanja možete ostaviti i za vanjsku dekoraciju.
Nema komentara:
Objavi komentar