Sastojci:
5dg brašna5dg škrobnog brašna
10dg šećera
5 jaja
rum za vlaženje
ZA NADJEV:
30dg skuhanog i očišćenog kestena
25dg čokolade u prahu
1/2 dcl mlijeka
10dg šećera
1 vanilin šećer
2 žlice slatkog vrhnja
1 žlica ruma
ZA UKRAS:
malo bijele ocakline
ušećerene trešnje
čokoladni listići
Priprema:
Istucite žutanjke sa šećerom pa primiješajte naizmjence obje vrste brašna i čvrsti snijeg od bjelanjka.Ulijte ga u lim, pokriven masnim papirom, da bude u tankom sloju, pa pecite 10 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 210ºC.
Iskrenite na vlažnu krpu i savijte.
Za nadjev prokuhajte 1dcl vode s rumom i obje vrste šećera. Propasirajte kestene, primiješajte vrhnje i sirup s rumom da dobijete glatku kremu.
Odvijte biskvit, navlažite malo razvodnjenim rumom i na njega ravnomjerno nanesite kremu.
Savijte i stavite u hladionik da se krema stvrdne.
Odrežite krajeve savitka da lijepo izgleda. Zatim još ukoso odrežite jedan komad, koji prislonite sastrane kao ogranak. "Granu" omažite kremom i vilicom načinite da izgleda kao kora.
Ukrasite. Stavite u hladnjak da se stvrdne preko noći.
Nema komentara:
Objavi komentar