Pages

utorak, prosinca 25, 2007

Božićna grana

Sastojci:

5dg brašna
5dg škrobnog brašna
10dg šećera
5 jaja
rum za vlaženje


ZA NADJEV:
30dg skuhanog i očišćenog kestena
25dg čokolade u prahu
1/2 dcl mlijeka
10dg šećera
1 vanilin šećer
2 žlice slatkog vrhnja
1 žlica ruma


ZA UKRAS:
malo bijele ocakline
ušećerene trešnje
čokoladni listići

Priprema:

Istucite žutanjke sa šećerom pa primiješajte naizmjence obje vrste brašna i čvrsti snijeg od bjelanjka.

Ulijte ga u lim, pokriven masnim papirom, da bude u tankom sloju, pa pecite 10 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 210ºC.

Iskrenite na vlažnu krpu i savijte.

Za nadjev prokuhajte 1dcl vode s rumom i obje vrste šećera. Propasirajte kestene, primiješajte vrhnje i sirup s rumom da dobijete glatku kremu.

Odvijte biskvit, navlažite malo razvodnjenim rumom i na njega ravnomjerno nanesite kremu.

Savijte i stavite u hladionik da se krema stvrdne.

Odrežite krajeve savitka da lijepo izgleda. Zatim još ukoso odrežite jedan komad, koji prislonite sastrane kao ogranak. "Granu" omažite kremom i vilicom načinite da izgleda kao kora.

Ukrasite. Stavite u hladnjak da se stvrdne preko noći.

Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts with Thumbnails