Pages

četvrtak, prosinca 13, 2007

Brazilski božićni kolač

Unesite u svoj dom i dašak tradicionalnog Božićnog kolača Južne Amerike.

Sastojci:

100g badema
100g lješnjaka
100g suhih marelica
250g suhih marelica
250g suhih smokvi
100g čokolade
200g ušećerenih trešanja ili višanja
100g grožđica
2 jaja
100g šećera
1 vanilin šećer
130g brašna


Priprema:

Nasijeckajte sve sastojke na krupnije komadiće. Umutite jaja sa obje vrste šećera te im dodajte brašno i sve sastojke.

Smjesu izlijte u prethodno namašćen i pobrašnjen protvan te pecite oko 70 minuta na temperaturi od 175°C.

Zatim isključite pećnicu i kolač ostavite još pola sata u njoj.

Pečeni kolač možete preliti čokoladnom glazurom i ukrasiti po želji.

2 komentara:

  1. super kolac, ja sam ga godinama radila za bozic

    OdgovoriIzbriši
  2. jako dobar kolac i svi ga rado jedemo. postao je tradicionalan i neizbjezan.

    OdgovoriIzbriši

Related Posts with Thumbnails