Sastojci:
100g badema100g lješnjaka
100g suhih marelica
250g suhih marelica
250g suhih smokvi
100g čokolade
200g ušećerenih trešanja ili višanja
100g grožđica
2 jaja
100g šećera
1 vanilin šećer
130g brašna
Priprema:
Nasijeckajte sve sastojke na krupnije komadiće. Umutite jaja sa obje vrste šećera te im dodajte brašno i sve sastojke.Smjesu izlijte u prethodno namašćen i pobrašnjen protvan te pecite oko 70 minuta na temperaturi od 175°C.
Zatim isključite pećnicu i kolač ostavite još pola sata u njoj.
Pečeni kolač možete preliti čokoladnom glazurom i ukrasiti po želji.
super kolac, ja sam ga godinama radila za bozic
OdgovoriIzbrišijako dobar kolac i svi ga rado jedemo. postao je tradicionalan i neizbjezan.
OdgovoriIzbriši