Sastojci:
75g maslaca200g meda
100g šećera
1 jaje
40g kakaa
400g pšeničnog glatkog brašna
½ žličice klinčića u prahu
½ žličice cimeta u prahu
malo naribanog muškatnog oraščića
2 žličice praška za pecivo
teglica pekmeza
Za čokoladnu glazuru:
200g čokolade
80g maslaca
Priprema:
Maslac, med i šećer otopiti na laganoj vatri. Dodati jaje, kakao i brašno koje ste prethodno pomiješali s klinčićem, cimetom, muškatnim oraščićem i praškom za pecivo.Zamijesite tijesto i ostavite ga u hladnjaku na pola sata.Tijesto razvaljajte na cca 1cm debljine i kalupom izrežite srca. Pecite ih u pećnici zagrijanoj na 175 stupnjeva oko 10 minuta dok ne počne poprimati rumenu boju.
Ohlađena srca umočite u čokoladu koju ste prethodno rastopili na pari sa maslacom, te ih ostavite na rešetki da se posuše.
Međusobno ih spojite pekmezom ili nekim drugim namazom po želji.
Nema komentara:
Objavi komentar