Sastojci:
21dg šećera u prahu3 jaja
1 vanilin šećer
10dg čokolade u prahu
1 žlicu ruma
30dg skuhanih i očišćenih kestena
1 prašak za pecivo
maslac i brašno za kalup
ZA NADJEV:
12dg skuhanih kestena
10dg maslaca
10dg šećera u prahu
1-2 žlice mlijeka
malo marmelade od marelice
10dg čokolade
7dg maslaca
Priprema:
Istucite žutanjke s obje vrste šećera. Čokoladu zagrjte s rumom da se otopi, te primiješajte smjesi. Dodajte još protisnute kestene, prašak i snijeg od bjelanjaka.Ulijte u namašten i pobrašnjen kalup.
Pecite 20 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 180ºC.
Za nadjev dobro izmiješajte maslac sa šećerom.
Miješajte na niskoj temperaturi 10dg propasiranih kestena s mlijekom da se pretvore u prosušenu smjesu.
Umiješajte u maslac sa šećerom i stavite u hladionik. Za namaz na pari otopite čokoladu s maslacem. Ohlađeni kolač prorežite 2 puta vodoravno. Premažite marmeladom, nanesite nadjev pa isto ponovite sa drugim slojem. Treći sloj premažite čokoladnim namazom.
Kad se čokolada stvrdne, narežite na kocke i pospite preostalim kestenom.
Nema komentara:
Objavi komentar