Pages

utorak, prosinca 18, 2007

Makovnjača ili orahnjača


Sastojci:

3dg kvasca
2dcl mlijeka
7dg šećera
50dg brašna
1/2 žličice soli
2 jaja
10dg maslaca
5dg mljevenih badema

ZA NADJEV:
30dg mljevenih oraha ILI mljevenog maka
10dcl ruma
10dg mljevenih lješnjaka
1dcl mlijeka
1 jaje
šećer u prahu za posipanje



Priprema:

Zamijesite tijesto. Za nadjev mak (ili orah) prelijte kipućim mlijekom i još malo prokuhajte.

Maknite sa štednjaka i dodajte lješnjake. Poklopite i ostavite da se ohladi.
Pomiješajte jaje sa šećerom i umiješajte u nadjev.

Razvaljajte tijesto na dva duga komada. Na njih nanesite nadjev i savijte. Neka se dižu na toplome još pola sata pa ih zarežite i ostavite na doplom da još jednom uzađu.

Pecite 20 minuta u pećnici, zagrijanoj na 190ºC, te još 20-25 minuta na 180ºC.

Ohlađene savijače obilno pospite šećerom u prahu.

Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts with Thumbnails