Još jedan tradicionalan kolač koji možemo pronaći na Božićnom stolu svakako je kuglof, ovaj puta sa nadjevom.
Sastojci:
300g margarina
250g šećera
1 vanilin šećer
1 prstohvat soli
5 jaja
250g pšeničnog brašna
125g Gustin škroba
2 žličice praška za pecivo
Sastojci za nadjev:
250g poprženih mljevenih lješnjaka
75g šećera
1 jaje
3 žlice ruma
4 žlice vode
Priprema:
Od navedenih satojaka izradite tijesto pa ga ulijte u namašten kalup za kuglof (Ø 22cm) i izravnajte. Potom prekrijte nadjevom te vilicom izmiješajte kako bi dobili mramorni uzorak.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 70 minuta.
Ostavite kuglof još desetak minuta u kalupu, a zatim ga istresite na rešetku zakolače da se hladi.
Ohlađenog pospite šećerom u prahu.
Nema komentara:
Objavi komentar