Pages

četvrtak, prosinca 20, 2007

Božićni kuglof


Za mirisne blagdane, božićni kuglof je "MUST HAVE".

Sastojci:


4dg kvasca
3,5dcl mlijeka
3 žlice šećera
2-3 žlice kakaa
70dg brašna + za kalup
1/2 žličice soli
14dg maslaca
1 čašica ruma + za močenje grožđica
par kapi ekstrakta limuna ili naribana korica 1 limuna
4 jaja
5dg nacjeckane narančine korice
13dg ušećerenih trešanja
15dg grožđica
12dg višanja močenih u rumu

Priprema:


Za tijesto namrvite kvasac u mlako mlijeko i primiješajte po žlicu šećera i brašna. Neka se diže na toplome.
U prosijano brašno dodajte dignuti kvasac, jaja, ekstrakt limuna, otopljeni maslac, čašicu ruma, kakao, šećer i sol. Dobro izmiješajte.
Ostavite da se diže na toplome. Grožđice namočite u rum. Ocijedite pa korice narežite na veličinu grožđica.
Kad drugi put premijesite tijesto, umijesite pripremljene dodatke, te višnje i trešnje. Stavite u obilno namašćen i pobrašnjen kalup.

Neka opet uzlazi 45 minuta. Pecite 40-45 minuta u pećnici zagrijanoj na 190ºC. DOk se peče, povremeno premazujte mlijekom, a po potrebi pokrijte pek-papirom da se ne stvori pretvrda korica.

Ohlađenog preliti čokoladnom glazurom.

Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts with Thumbnails