Pages

utorak, veljače 19, 2008

Engleski kruh

Sastojci:

125g maslaca
100g šećera
3 žličice vanilin šećera
2 jaja
6 kapi arome ruma
malo soli
250g brašna
2 pune žličice praška za pecivo
4 žlice mlijeka
125g grožđica
75g suhih marelica


Priprema:

Pjenasto pomiješajte šećer, vanilin šećer, jaja, aromu ruma, sol, brašno sa praškom za pecivo i mlijeko.

Grožđice i suhe marelice pažljivo umiješajte u smjesu.

Tijesto ulijte u namašten četvrtast kalup i pecite oko 70 minuta u pećnici zagrijanoj na 180-190 stupnjeva.

EXTRA SAVJET: Osim grožđica i suhih marelica, u tijesto možete ubaciti i drugo kandirano ili sušeno voće, te komadiće čokolade i orašastih plodova.

1 komentar:

Related Posts with Thumbnails